(+45) 51 90 84 80 kontakt@tinastrid.dk

Jeg har været fraværende i 3 måneder og det har der været en god grund til!

Mit sidste indlæg var i oktober hvor min energi og mit humør stadig var god. Jeg havde besluttet i september, at med al den nærhedspraksis jeg havde indført i mit liv og al den personlige udvikling, jeg har gennemgået de sidste mange år, kunne resultere i, at jeg kunne trappe ud af medicin.

Derfor startede jeg af mig selv i september en lang udtrapning over 8 uger. Det er en lang proces, da anti-epileptisk medicin er lever toksisk og derfor trapper man langsom ud og ind af medicinen, langsomt for at vende kroppen og psyken til forandringen. Jeg mærkede ikke noget til det i september, oktober og november, alt var fint og jeg havde det godt. Men så tog jeg er dyk. Jeg blev meget deprimeret, indadvendt, trak mig fra livet og mine relationer og lukkede mit hjerte. Talte kun med ganske få mennesker; min nærmeste familie og mine tætteste veninder.

Selv om jeg var støttet og vidste at de var der, så kunne jeg ikke mærke kærligheden, hverken i mig selv eller udefra. Det er jo ganske forståeligt, i og med at når selvkærligheden forsvinder, sender man energi og vibrationer ud der er negative og energiforladte og det smitter af på omgivelserne. Jeg blev ganske enkelt selv-destruktiv.

Det føles ligesom at man befinder sig i en mørk sky, som omslutter en fuldstændigt og man kan ikke finde noget som helst positivt i noget som helst. Jeg har passet alt derhjemme, så godt jeg formåede og overlevet ved at gå lange ture med hunden og fået løbet. Men ellers har jeg befundet mig i sofaen, sovet og set Netflix. Min mand har måtte trække sig helt for ikke at blive opslugt af mine følelser, så han ikke også blev trist og ikke kunne gøre det, der skulle gøres med tre børn hjemme.

Det var hårdt, hjemmeskole, arbejdsløshed, Corona nedlukning. Ikke meget positivt, så rigtig dårlig timing, set i bagspejlet! Efter jul tog jeg så en beslutning, kastede min tro på, at jeg kunne undvære medicin væk og begynde at optrappe igen. Det er jeg så næsten færdig med og har langsomt kunne mærke forskellen.

Præcist i lørdags ved den forrige fuldmåne skiftede min energi og jeg kom tilbage til det, jeg opfatter som mig selv, men en smule for høj i energi. Så jeg passer på ved at sikre, at jeg får nok p.n. medicin, så jeg får sovet. Søvnen er essentiel for at stabilisere min psyke og at det ikke kapper over.

Nu kan jeg så skrive, jeg smider gode ansøgninger afsted, får lavet ting jeg ikke har gjort i lang tid og har lavet en to do liste, så jeg får gjort noget ved mine opgaver. Det er faktisk meget lidt mig, med to do lister, da jeg er meget spontan og helst bare gør det jeg har lyst til. Jeg har lyst til at høre musik, danse, synge og lave sjove ting med ungerne igen og se veninder på gåture. Så en følelse af spirrende forår indeni!

Det vil sige at nu tror jeg, der vil komme flere indlæg for mig med gode ideer til hvad man kan gøre, for at hente energien og finde ind til sjælen og den indeboende lykkefølelse. For det er ikke meningen at vi skal være nedtrygte og ulykkelige.

En ting jeg har fokuseret min energi på undervejs min depression er at lytte til lydbøger om selvudvikling, til Kisser Paludans podcasts og til A course in miracles podcasten af Gitte Koldtoft og Kisser Paludan og forsøgt at arbejde med at se tingen fra et andet sted og at være mindre tænkende, da tankerne om mig selv jo var dårlige og destruktive. En af de bøger jeg har lyttet til er Mit selvhelbredende sind af Mette Louise Holland, som handler om de 3 p’er (The Three Principles).

Hun mener at mennesket ud over vores krop er skabt med tre basale grundelementer “principper” vi består af: Mind, Consciousness og Thought – på dansk; livskraft, bevidsthed og tanker. Livskraften er vores essens, vores sjæl, som er helt fri og uberørt. Den ved den er elsket og helt som den skal være og er lykkelig. Vores tanker og følelser er derimod ikke til at stole på. Man kan sige at tanker skaber følelser og følelser skaber tanker. Hvis vi igennem livet har skabt tanker om os selv som taler os ned, gamle overbevisninger, skabt af at hvordan vi er blevet mødt igennem livet og de sorger og følelser af forkerthed vi har taget til os.

Det vil sige at hvis vi kan fange os selv og registrere tankerne når de kommer. Det skal lige siges at vi har omkring 60.000 tanker i løbet af en dag, så mange af den er helt uvæsentlige. Men når en negativ eller selvbebrejdende tanke opstår, kan vi ved bevidsthed standse den og sige til os selv at den ikke er sand, og erstatte den med en nye tanke, som skaber dejlige følelser. Vi kan også vælge bare ikke at give den opmærksomhed og være i den følelse af ubehag på forskellig vis, som tanken medføre. Hvis vi er med følelsen og rummer den; om det er “ked-af-det-hed”, sorgen, vreden, smerten eller den følelser vi ikke ønsker, vil den langsomt opløses og forsvinde. Vi kan altså hvis vi øver os ændre vores tanker og vores følelser.

Jeg synes det er spændende, for det betyder så, at jeg vil kunne finde et sted inde i mig selv, hvor der er en grundlæggende lykke følelse og en væren i nuet. Så det øver jeg mig på i øjeblikket, at være bevidst, at sætter intentioner for hvad jeg ønsker mig, være taknemmelig for det jeg har og ændre mine tanker. Det kan godt anbefales.

Nu er dette indlæg blevet meget langt, så jeg vil stoppe her og vende tilbage snart igen. Håber I læser det til ende, eller i hverfald får lidt ud af mine tanker.

Pas på jer selv derude og nyd nuet!