(+45) 51 90 84 80 kontakt@tinastrid.dk

I dette indlæg vil jeg gerne dele lidt oplevelser om kærlighed og umiddelbar lyst til bare at være til. Specielt i lyset af at vi befinder os i sommerferien og der er mange mennesker der nu afholder ferie og skal være sammen med familien og nyde roen og slappe af.

Jeg er i sommerhus med familien og nyder ro og nærvær her på Sydsjælland. Den ro og afslapning er eksisterende fordi jeg er et sted, hvor jeg kan give plads til den følelse af kærlighed til livet og til min familie. Sådan er det langt fra hele tiden, men jeg har mere ro i mit følelsesliv og er tryg hvor jeg er.

Kærlighed er en stor ting og min erfaring med kærligheden er nok lige så blandet som de flestes. Der har været op og nedture i mit kærlighedsliv. Men den grundlæggende følelse af kærlighed til livet og den grundlæggende tro på, at jeg er her for at nyde og få det bedste ud af mit liv, er intakt. Min følelse af kærlighed til mig selv og alt hvad jeg er og indeholder, er i evig proces og vil nok være det resten af dette liv. Det handler jo grundlæggende om selvværd og er et issue som alle dealer med, i højere og mindre grad. Mit har ihvertfald være på prøve af flere omgange.

Det der fylder meget for mig i øjeblikket er det jeg giver videre til mine børn. Hvor meget af mit dårlige selvværd giver jeg videre til mine børn – for jeg kan jo se at nogle af de uhensigstmæssige handlinger jeg begår, påvirker mine børn. Gamle mønstre jeg kommer til at føre videre, fordi de ikke er integreret i mig. Det kan der være en stor skamheds- og skyldfølelse forbundet med. Det er noget jeg hele tiden skal arbejde med og samtidig være nænsom ved i mig selv, tilgive mig selv for at jeg begår fejl og at jeg overlevere noget af mit i mine børn, på godt og ondt.

Specielt mine døtre er jeg meget bevidst om og bekymret for ikke at komme til at overlevere mine uhensigtsmæssige mønstre til. Jeg ønsker inderligt ikke, at komme til at gøre at de føler sig forkerte og at min frygt skabt af mine erfaringer og sår på sjælen, gives videre til dem. Jeg kan se, at det indimellem sker, selv om jeg ikke ønsker det og at det er en svær proces for mig at bryde de mønstre. Men jeg øver mig og forsøger også at heale mig selv undervejs og råde bod for mine handlinger og forklare dem, at det der sker i situationen er mine fejl og ikke dem der er forkerte.

Det at opleve og genopleve de følelser der aktiveres, når jeg ser og mærker at mine børn lider og at jeg ikke kan afværge deres smerte eller sørge for at de ikke udsættes for de samme hændelser og svære ting i livet, er meget svært for mig at være i. Jeg har indimellem meget svært ved at rumme deres følelser og bare være der og lytte. Jeg vil så gerne forsøge at hjælpe dem ud af smerten med mine metoder og kva mine erfaringer, men det kan jeg ikke, for det er ikke nødvendigvis den strategi der virker for dem.

Kærlighed er altoverskyggende og bor i os alle. Hvis vi hver dag udøver kærlige handlinger, så kommer de tilbage til os selv. Denne karma tilgang eller det man kalder law of attraction, er ikke min opfindelse men en gens teori, som mange deler viden om. Men jeg har erfaret, at når jeg er i stand til at dele ud fra et kærligt sind med oprigtighed, ufordømmende og når det kommer fra et kærligt sted, så spredes de gode energier og de kommer tilbage til mig selv og bliver selvforstærkende. Ligeledes er det omvendt, når jeg sender ikke kærlige tanker, handlinger eller energier afsted, så bliver mit sind også påvirket og fyldt op af de dårlige energier og bringer intet godt med sig.

Så, så vidt muligt prøv at leve ud fra en tanke om, at sende smuk, energigivende kærlighed ud i universet og vær et godt menneske, det tror jeg på kan skabe meget mere kærlighed i os selv og til hinanden og healer og nære den verden vi er en del af.

Rigtig dejlig sommer til jer alle. De kærligste tanker i kærlighedens navn!