(+45) 51 90 84 80 kontakt@tinastrid.dk

Der er gået nogen tid siden jeg sidst har skrevet et indlæg. Sidst handlede det om hvordan man kunne fokusere på områder i sit liv hvor der var ubalancer ved hjælp af Livshjulet. I dag skal det handle om hvordan man får energien tilbage, hvis livsglæden er væk.

Jeg har perioder hvor energien er lav og jeg skal hive mig op til hverdagens opgaver og glemmer at lave mine hverdagspraksis, ikke er tilfreds med mig selv og føler det tyngende dårlige selvværd. Det tror jeg vi alle har i perioder. Men i mit liv kommer disse perioder regelmæssigt p.g.a mine humørsvingninger. Hvad gør man så for at hive sig op og sørge for at hverdagen fungere og sørge for familien og fylde sig lidt op hver dag?

Jeg er blevet ledig igen og søger efter et job ved siden af min coaching. Ledighed er er en svær periode, da det i den grad tricker det dårlige selvværd. Man føler sig valgt fra hele tiden, skriver ansøgninger og der sker ingenting. Selv om jeg dybest inde ved at universet er med mig og at det rigtige job venter derude, så kan tvivlen godt snige sig ind.

Min strategi har altid været at gøre noget godt for mig selv dagligt og for mig er det at være i naturen og gå lange ture. Jeg er også god til at skabe glæde ved at gå ud og drikke noget kaffe med venner og få vendt min situation. Men det kan være sværere når jeg bliver indesluttet at gribe ud efter nogen og udtrykke den sårbarhed og at jeg faktisk hat brug for nogen der er der for mig.

Selvværd en en svær størrelse og når jeg coacher andre mennesker, så har jeg massere af strategier som jeg ved er effektfulde og styrker den enkeltes tro på sig selv. Det er langt sværere at overfører dette til eget liv. Den stemme der ind i mellem taler dårligt til mig selv og gnaver sig ind i min bevidsthed og siger til mig at jeg ikke er god nok, ikke ser godt ud, er for tyk, for alt muligt, tager overhånd. Jeg er blevet meget bedre til at sige til mig selv, at det er følelser der løber afsted med mig og de er ikke sande, men de føles sande, for jeg kender dem.

Jeg ser det lidt som englen og djævlen der sidder på hver sin skulder og diskutere og den jeg giver mest fokus taler højest. I den situation er det vigtigt at skrue ned for den onde stemme, læse nogle af de overbevisninger jeg inders inde ved er sande højt for mig selv, så jeg bevidst overdøver og negligere den onde stemme. Der er jo ingen der ved sit fulde fem ville tage sådan til et andet mennesker eller til en veninde, så hvorfor taler jeg sådan til mig selv?

Det selvkærlige at gøre er selvfølgelig at adsprede sig selv, at gøre noget der gør en godt. Men jeg bruger ind i mellem også det at tappe mine bekymringer væk, såvel som var det en fysisk smerte. Der er nogle median punkter man kan tappe på med fingerne (pegefinger og langefinger), der påvirker de forskellige chakra, hvor man samtidigt med at tappe på hvert enkelt punkt, sige højt for sig selv eksempelvis “Selv om jeg føler dårligt selvværd, så elsker jeg og acceptere mig selv fuldt ud”. Den metode virker for mig. Du kan se et link her der beskriver metoden: https://jettehastrup.dk/tappepunkter-og-meridianbaner/

Det bedste jeg kan anbefale er, i de perioder at være god ved dig selv, gøre mindst en god ting for dig selv dagligt, giv dig ro og vær nærværende og brug gerne naturen, den er så healende. Og husk altid på at du ikke er alene, vi går alle rund med de følelser ind i mellem, det er en del af at være menneske!