(+45) 51 90 84 80 kontakt@tinastrid.dk

Så gik der igen en tid, hvor jeg ikke har skrevet. Jeg synes stadig det går lidt blandet. Forleden forsøgte jeg at skippe den pille jeg nu tager til natten og som slår mig helt ud på den gode måde – jeg har aldrig sovet så godt i mit liv, så man må sige den tjener sit formål. Det uanset hvilken type af medicin . Bare det at skippe den ene nat gjorde at jeg næsten ikke sov. Jeg har svært ved at vurdere hvad der er hvad, men da jeg sidst var hos min psykiater sagde jeg det hele gik super godt, da jeg oplevede at mit humør var mere stabilt, men det skifter hele tiden.
Kort efter blev jeg trist igen, ikke depressiv trist, men bare mere indaktiv og uden energi. Om det havde medicinske årsager eller var fordi jeg har haft det lidt svært på arbejdet og mistet motivationen for en periode, ved jeg ikke. Men lige som jeg oplevede balance skiftede humøret og nu er det så skiftet igen. Mønsteret er faktisk lidt som i gamle dage hvor det var en hurtig cyklus, men lidt mere afdæmpet, men dog ikke den mest optimale periode i mit liv, det var før børnene, da vi levede et fredsommeligt liv, og jeg fik Tegratol Retard.
Jeg må tilstå at dette skift ikke just huer mig. Jeg synes faktisk det er noget andstrengene at mit humør skifter så meget, at jeg lider af søvnløshed, når jeg ikke tager “anti-psykotisk medicin” til natten og føler mig lidt som en junkie. Bare navnet “anti-psykotisk”, får mig til at føle mig endnu mere syg end jeg nogensinde har følt mig før. Jeg opfatter mig faktisk slet ikke som syg normalt, men som ude af balance til tider. Opturene er super fede og livet er skønt så længe de varer, nedturene er næsten ikke til at være i og lammer mig totalt. For ikke at tale om min familie der skal leve med de skift på godt og ondt.
Jeg tænker faktisk ofte på om jeg bare skulle have valgt den gamle medicin som jeg vidste hvad var og levet med de lidt længere perioder og så bare acceptere at jeg nu engang er sådan. Men alligevel valgte jeg at lytte til min psykiater og skifte over på ny behandling.
Jeg ønsker nogle gange at være gravid igen, jeg har aldrig haft det så godt som da jeg var gravid on/off igennem 10-11 år , lige med undtagelse af perioden mellem Villads og Alma, da jeg kortvarigt var i behandling for at igen at stabilisere, efter Villads fik konstateret hjertefejl. Selvom han hurtigt blev erklæret rask, udløste den angst for at miste ham, at mine svingninger igen begyndte.
Jeg håber virkelig at jeg gør det rigtige og at det snart bliver helt godt. Jeg har fået at vide at de tager flere måneder inden det helt stabiliseres og at jeg nok skal komme ud af det anti-psykotiske medicin, men er det det værd?
Nok om det, nu er jeg glad igen, føler mig ovenpå, det er forår, vejret er dejligt og jeg elsker mit liv! Heldigvis er jeg udstyret således at jeg lever hver dag og er taknemmelig for hvad jeg har. Jeg er ikke altid tålelig at leve sammen med, jeg er heller ikke altid en god mor, jeg er bestemt fuldstændig ulidelig at være i nærheden af til tider. Men jeg er den jeg er og kan godt lide det meste af min personlighed. Jeg er stolt af hvad jeg har opnået i mit liv, jeg kommer altid stærkt tilbage og har klaret mange svære tider og oplevet mange mærkelige ting i mit forholdsmæssigt korte liv, men det er det hele værd.
Så viva de loco, som man siger (ved ikke om det er stavet korrekt), I ved hvad jeg mener. Hyl de skøre og hyl livet!
Rigtig god Weekend og godnat!